• Bir tencereye 1 litre su ve yarım çorba kaşığı tuz eklenerek kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca içerisine 7 - 8 tane köfte yavaşça bırakılır. Takriben 8 dakika kadar haşlanır. Haşlanma süresi suyun sıcaklığına göre biraz kısa veya uzun olabilir. Aslında haşlandığını anlamanın diğer bir yolu daha garantilidir. Haşlanan köfteler kaynayan suyun üzerine çıkarlar. İsterseniz İçli köfteyi yağda kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Çiğ olarak veya önce haşlayıp sonra da kızartabilirsiniz. Kızartma süreleri yaklaşık 5 dakikadır.
Afiyet olsun.
|
Osmaniye Yemeklerinden Bazı Görüntüler | |||
(meşhur) TİRŞİK
|
Kızartmalar
|
Turşu çeşitleri
|
Soğanlı börek
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder