OSMANİYE YEMEKLERİ
Fellah köftesi
|
FELLAH KÖFTESİ
Ana malzemesi bulgurdur. İrmik, un, bulgur, salça, tuz ve baharat karışımından oluşur. Bütün malzemeler iyiyce yoğurulup çiğ köfte kıvamına gelince, irice zeytin tanesi büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde yuvarlatılır. Yuvarlatılan köftecikler iki parmağın uçlarıyla bastırılarak yassı hale getirilirler. Hazırlanan bütün iç bu işleme tabi tutulduktan sonra içerisine bir miktar tuz konulmuş kaynamakta olan suya atılır, 5 - 6 dakika haşlanır. Haşlanan köfteler süçgeçte süzülür, ayrıca bir tavada bir miktar yağ içerinde salça ve dövülmüş sarmısak kavrularak haşlanmış köftelerin üzerinde gezdirilir. İnce kıyılmış maydanozlar da üzerine ilave edildikten sonra servise hazır demektir.TAVUKLU PİLAV |
Tavuklu pilav
|
Osmaniye Yemeklerinden Bazı Görüntüler | |||
(meşhur) TİRŞİK
|
Kızartmalar
|
Turşu çeşitleri
|
Soğanlı börek
|
Osmaniye mutfağı oldukça lezzetli ve geniş bir menüye sahiptir. Çorbalar, pilavlar, börekler, etli ve sebzeli yemekler, hamur işleri ve tatlılar, fırın yemekleri, salatalar vs. vs. Farklı lezzetlerle tanışma buluşma yeridir Osmaniye. Nüfus yapısının çeşitliliğinden dolayı farklı kültürlerin güzellikleri de burada bir araya toplanmıştır. | |||
Yemeklerimizden bazı örnekler: Sac kömbesi Döğme pilavı Bulgur pilavı Patlıcanlı pilav Domatesli pilav Kısır lepe |
Toğga Yayla çorbası Çöç Su böreği Sultan dolması Yaprak sarması Sütlü dolma Babanuş |
Yüzük çorbası Mantı Tereyağlı kuymak sir Çakıldaklı çorba Teleme Tirşik çorbası Süllüm |
Un bulamacı Sarma içi Ekşili Analı kızlı İçli köfte Patetesli köfte Mercimekli köfte Fellah köftesi |
Osmaniye Yemeklerinden Bazı Görüntüler | |||
(meşhur) TİRŞİK
|
Kızartmalar
|
Turşu çeşitleri
|
Soğanlı börek
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder